Incredibila tehnologie de economisire a carburantului de care va dispune viitorul Audi A8

Incredibila tehnologie de economisire a carburantului de care va dispune viitorul Audi A8

Viitorul Audi A8 va fi lansat luna viitoare, în iulie, la Barcelona, însă informațiile cu privire la tehnologiile pe care le va încorpora au început să facă înconjurul lumii, căci sunt de-a dreptul incredibile.

 

Viitoarea generație Audi A8 va fi echipată cu un sistem inovator de propulsie, micro-hibridă, care le va permite utilizatorilor să ruleze cu motorul oprit atunci când circulă pe autostradă, la vitezele de croazieră, ori dinainte să oprească la semafoare, când viteza este mai mică de 22 de kilometri pe oră.

 

Ceea ce face posibil acest tip de rulaj și transformă A8 în prima limuzină din lume capabilă să circule astfel este sistemul Mild Hybrid, un sistem electric suplimentar, de 48 de V, cât și Start-Stop-ul inovator, care folosește senzorii și camerele de la bord pentru a analiza condițiile de trafic, cu un comportament predictiv determinat de un "creier" central al mașinii. Potrivit celor de la Audi, noul A8 va opri motorul încă dinainte să ajungă la semafor, încă de când viteza mașinii scade de 22 de kilometri pe oră. 

 

Totodată, viitorul Audi A8 va beneficia de o variantă îmbunătățită a sistemului Cylinder on Demand, implementată de Volkswagen. Dacă în cazul acestora, la rulajul pe autostradă erau opriți doi cilindri, în cazul modelului cu 4 cercuri va fi oprit tot motorul, timp de 40 de secunde. Se va întâmpla în cazul mersului cu viteze constante, cuprinse între 55 și 160 de kilometri pe oră.

 

Doar din aceste considerente, fără să ne mai uităm la alte detalii, parcă abia așteptăm să vedem viitorul Audi A8 “mai de aproape”.

 

Până atunci, iată cum arată trenul de rulare despre care v-am povestit:

 

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu