Taxa Auto, aproape imposibil de recuperat. Cât de complicată este procedura

Taxa Auto, aproape imposibil de recuperat. Cât de complicată este procedura

Taxa Auto, aproape imposibil de recuperat. Procedura presupune mersul în instanță, executarea și poprirea conturilor ANAF.

 

Statul român are de înapoiat șoferilor circa 6 miliarde de lei.

 

În timp ce oficialii de la Finanțe încă nu au un răspuns cu privire la recuperarea taxei auto, amânând momentul în care trebuie să ofere detalii, printr-un act normativ întocmit împreună cu reprezentanții Ministerului Mediului, s-au găsit câteva căi prin care Taxa poate fi recuperată. Desigur, complicate și de durată.

 

Potrivit specialiștilor în Drept, Taxa Auto poate fi recuperată doar în Instanță, procedura putând dura chiar și un an și jumătate.

 

“Cei care au dreptul sa recupereze taxa auto indiferent de denumire sunt cei care au platit-o incepand cu anul 2012. Daca aveti deja o sentinta, atunci trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc care poate sa puna poprire pe conturile ANAF, spun specialistii, in caz ca statul nu plateste. Iar cei care nu au o sentinta de judecata, dar au primit o parte din bani de la ANAF, se pot adresa unui avocat”, explică specialiștii în Drept.

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu