Subaru, schimbarea la față. Ce aduce nou crossover-ul în 2017

Subaru, schimbarea la față. Ce aduce nou crossover-ul în 2017

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, cei de la Subaru s-au făcut remarcați prezentând o nouă versiune a modelului XV, cunoscut și sub numele de Crosstrek, în America.

 

“Dinamic și solid”. Aceasta este noua filozofie în baza căreia sunt proiectate și construite mașinile constructorului, iar noul XV se conformează întru totul acesteia. Privind dincolo de design-ul agresiv, noul model are un șasiu, conform informațiilor producătorului, cu 70% mai rigid.

 

La interior, crossover-ul abundă de tehnologie, în prim plan tronând un monitor de 20 de centimetri, specific clasei premium. În funcție de culoarea mașinii, tapițeria este cusută în aceeași nuanță, iar volanul aduce o nouă dinamică de condus.

 

Sub capotă, XV păstrează specificul boxer al mărcii, cu un propulsor de 2.0 de litri, dar mai ușor, mai puternic și mult mai economic. Acesta produce 154 de cai putere, un cuplu de 196 de Nm, cuplat la o cutie de viteze revoluționare, asistată de programul X-Mode, care îmbunătățește rulajul pe drumurile proaste, tracțiunea integrală și frânarea.

 

Pentru că Subaru este unul dintre constructorii care se implică serios în siguranța rutieră, noul model de crossover vine echipat cu sistemul EyeSight, control la frânare înainte de coliziune, control adaptive al direcției și asistență la păstrarea culoarului de deplasare. Mai mult, modelul beneficiază de asistență pentru faza lungă, care schimbă intensitatea luminii în funcție de ce se întâmplă în fața mașinii.

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu