Stickerele de mediu. Uite cât or să coste și cum se vor obține

Stickerele de mediu. Uite cât or să coste și cum se vor obține

Stickerele de mediu pe care guvernanții le-au propus ca înlocuitoare pentru Timbrul de Mediu se apropie de implementare. Acestea vor fi lipite pe parbriz în funcție de norma de poluare a mașinii.

 

Conform proiectului de înlocuire a timbrului de mediu, după efectuarea ITP-ului, service-ul auto va lipi pe parbrizul fiecărei mașini un sticker colorat în concordanță cu norma de poluare  din talonul autovehiculului. Astfel, fiecare normă de poluare va avea alocată o culoare, alături de mașinile hibride și cele electrice. Un sticker va costa 3 lei, la care se adaugă și manopera service-ului pentru lipirea acestuia, estimate la 2 lei de către autorități.  

 

Proiectul va fi adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență până la finele lunii martie, iar autoritățile estimează ca până în 2019 toate mașinile să aibă lipit unul. După această etapă, autoritățile locale vor putea să restricționeze accesul în anumite zone, în funcție de tipul de sticker, respectiv norma de poluare. Verificarea, spun autoritățile, se va face pe sistemul rovignetelor, cu camere video.

 

"Vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Cred că primăriile vor face zonarea şi, când vor considera că avem foarte multe maşini, aglomeranţie mare, grad de poluare mare, vor putea să introducă pentru acele zone un sistem de taxare suplimentară care să fie la îndemâna cetăţeanului, fie prin sms, fie printr-o altă formă prietenoasă", spune Daniel Constantin, ministrul Mediului.

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu