Polițiștii vor putea folosi tot ce faci împotriva ta

Polițiștii vor putea folosi tot ce faci împotriva ta

Polițiștii vor putea folosi tot ce faci împotriva ta. Un proiect pilot, implementat pentru moment pe 32 de polițiști, îi dotează cu camere video care vor înregistra tot ceea ce se întâmplă când trag șoferii pe dreapta, iar probele obținute utilizate, la nevoie, în Instanță. Ulterior, acesta va fi implementat la nivel Național.

 

Camerele pe care agenții Poliției Rutiere le vor folosi sunt unele special concepute pentru forțele de ordine. Fiind mici și ușoare, ele au fost gândite pentru a fi amplasate pe partea superioară a uniformelor. Înregistrează la un unghi de 130 de grade, cam tot ceea ce este în jurul subiectului, la calitate HD, având și avantajul de a salva dinainte ca polițistul să apese butonul Rec. Practic, camera înregistrează în permanență, salvând și primul minut dinainte de apăsarea “butonului magic”.

 

"În cadrul acestui proiect pilot ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem polițiștilor din trafic. Body Worn Cameras pot fi utile atât pentru polițiști, pentru că pot filma discuțiile cu participanții la trafic, dar și pentru cetățeni, pentru că pot constitui probe în anumite cazuri", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu