Dragi fani Mercedes: Faceți cunoștință cu noul Mercedes Clasa S facelift!

Dragi fani Mercedes: Faceți cunoștință cu noul Mercedes Clasa S facelift!

Mercedes Clasa S facelift tocmai a fost lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Să fie aceasta o confirmare a faptului că Asia este o piață bună pentru mărcile de mașini premium? Poate…

 

Până la astfel de supoziții însă, hai să aruncăm o privire asupra noului S Classe.

 

În primul rând, la exterior este o altă mașină, în ciuda schimbărilor estetice puține la număr: blocuri optice LED, redesenate, spoilere față și spate noi, grilă frontală schimbată, toate versiunile având una asemănătoare variantei V12, accesorii cromate și o gamă de jante îmbunătățită, de 20 de inch.

 

Nici ceea ce se află sub capote nu a fost ignorat, lista de motorizări fiind îmbunătățită, oferind și mai multă putere pentru clienți. Astfel, cea mai slaba variantă a noului S Classe este dotată cu un V6 disesel, de 3.0 de litri și 286 de cai putere. Aceasta este urmată de un V8 biturbo de 4.0 de litri și 469 de cai putere și de AMG-ul de aceeași capacitate, dar cu 612 de cai putere.

 

Piesa de rezistență a noului model Mercedes o reprezintă însă volanul. Acesta are un design sportiv și suprafețe tactile care permit operarea sistemelor multimedia fără a lua mâinile de pe el. Un alt beneficiu al noii versiuni este update-ul sistemului multimedia, care are 6 programe ce pot influența starea de spirit a ocupanților. Acest lucru este posibil prin ajustarea ambienței, a poziției scaunelor, a iluminării și chiar a parfumului.

 

Tot la capitolul software, S Classe a primit îmbunătățiri ale funcției Active Lane Change Assist, responsabilă de schimbarea benzilor la viteze cuprinse între 90 și 180 de kilometri pe oră, pe care o face automat, când programul consideră că este sigură. Nu este de ignorant nici funcția Active Emergency Stop Assist, cu ajutorul căreia mașina oprește automat dacă detectează că șoferul nu mai răspunde, din diverse cauze medicale.

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu