Ford introduce un sistem revoluționar de siguranță pe noul Fiesta

Ford introduce un sistem revoluționar de siguranță pe noul Fiesta

Ford introduce un sistem revoluționar de siguranță pe noul Fiesta. Chiar dacă pare o noutate, acesta este mai mult un update al Pedestrian Detection, sistemul care frânează automat dacă detectează iminența unui impact cu un pieton. Acum, acesta poate funcționa și noaptea.

 

În 2014, 20% dintre victimele accidentelor rutiere au fost pietoni. Mai mult de jumătate dintre aceștia, accidentați pe timp de noapte.

 

Întrucât condusul pe timp de noapte este un coșmar chiar și pentru cei mai experimentați șoferi, sistemul pe care Ford îl va introduce este o mană cerească pentru 81% dintre conducătorii auto. Proncentul reflectă numărul șoferilor care admit că le este frică să conducă noaptea, mulți dintre ei din cauza Nictalopiei, anume teama de întuneric, de a fi orbiți de ceilalți participanți la trafic și de a nu lovi un pieton ori un obstacol. Cifrele cresc atunci când statistica se referă la șoferițe, la 87%.

 

Statistica, întocmită chiar de Ford, a determinat constuctorul să adapteze Pedestrian Detection și pentru condusul pe timp de noapte. Prima mașină din gamă care se va bucura de acest sistem va fi Ford Fiesta și va fi urmată, în 2018, de F-150 și

 

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu