Dacia va produce automobile electrice

Dacia va produce automobile electrice

Dacia va produce automobile electrice, anunță oficialii companiei.

 

Producătorul româno-francez intră în rând cu industria, în contextul în care tot mai multe companii și-au anunțat deja planurile de reorientare spre producerea de autovehicule cu motoare pe combustibili alternativi.

 

În România, primele 4 luni ale anului au adus vânzări de 548 de automobile electrice și hibrid, în condițiile în care în tot anul 2016 au fost vândute 195. Creșterea acestui segment începe să fie susținută și de înmulțirea numărului de stații de încărcare, în benzinării, în parcările supermarketurilor sau ale clădirilor de birouri.

 

“Evident, industria se pregăteşte pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformări în viitor. Anul 2040 este îndepărtat, însă nu foarte îndepărtat, astfel încât avem planuri pentru Dacia în aceste direcţii. Important este însă să păstrăm ADN-ul brandului: să păstrăm Dacia ca maşină accesibilă”, a declarat Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România.

 

Tot el a adăugat: “În maxim 20 de ani, până 2040, toate automobilele noi vândute în Europa vor fi electrice, iar persoanele cu venituri reduse vor primi ajutoare financiare de la guvern, pentru a-şi schimba maşinile poluante cu unele ecologice”.

 

În România, acest lucru se întâmplă deja, la o scară mica, prin programul Rabla Plus, care oferă până la 10.000 de euro pentru achiziția unei mașini hibride ori electrice.

 

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu