Cel mai poluat aer pe care îl respiri este cel din mașina ta, când stai în trafic

Cel mai poluat aer pe care îl respiri este cel din mașina ta, când stai în trafic

Cel mai poluat aer pe care îl respiri este cel din mașina ta, când stai în trafic, este concluzia unor cercetători care compară mașinile cu niște cutii care absorb aerul toxic din trafic.

 

Dacă ai crezut că ești protejat de aerul poluat atâta timp cât stai în mașină, având un filtru de polen curat în permanență, te-ai înșelat. Mediul din interiorul autovehiculelor este mai poluat decât cel de afară, întrucât aici aerul nu circulă cu aceeași ușurință. Potrivit unor cercetători care au analizat fenomenul, până și bicicliștii sau pietonii respiră un aer mai curat.

 

"În mașină ești supus unui nivel de poluare de 9 până la 12 ori mai mare decât cel pe care-l resimți dacă ești în afara ei. Copiii stau pe locurile din spate iar ventilatoarele mașinii funcționează, ceea ce înseamnă că în habitaclu sunt aduse gazele proaspăt emise de sistemele de evacuare ale mașinilor din jur și sunt apoi depozitate în zona posterioară a mașinii", notează cercetătorii.

 

Tot aceștia avertizează că ar trebui să minimizăm timpul pe care cei mici îl petrec în autovehicule, întrucât aerul viciat poate pune probleme în ceea ce privește dezvoltarea plămânilor: "Acest lucru crește riscul apariției diferitelor alergii care pot duce la astm sau la alte probleme respiratorii grave”.

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu