Ai grijă unde parchezi, că s-ar putea să primești o amendă substanțială

Ai grijă unde parchezi, că s-ar putea să primești o amendă substanțială

Potrivit unui proiect de lege, cei care vor ocupa fără drept un loc de parcare atribuit altcuiva, riscă să primească până la 1.000 de lei amendă.  

 

Proiectul modifică actualele prevederi legale, prevăzute la articolul 21 din Anexa 3 a "Strategiei de parcare".

 

Acestea arată că "în toate categoriile de parcaje publice sunt interzise: a) blocarea accesului în parcaj; b) efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; c) amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare d) amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti".

 

Întrucât nu există nicio referire la ocuparea fără drept a unui loc, proiectul aflat pe masa legiuitorilor își propune să rezolve vidul: completează Articolul 21 din Anexa nr. 3 a Anexei H.C.G.M.B. nr. 124/2008 cu litera e) ocuparea fără drept a unui loc de parcare legal atribuit.

Totodată, Articolul II al proiectului mai precizează că "Litera a) a paragrafului 1 al articolului 22 din Anexa nr. 3 a Anexei H.C.G.M.B nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipului Bucureşti se completează şi va avea următorul cuprins: nerespectarea prevederilor art. 10 lit. a), art 11 lit. b), art. 16 lit. a) şi b), art. 19 lit a)-c), art. 20 lit a)-c) şi art. 21 lit. e), cu amendă de la 500 la 1.000 de lei".

Comentarii (0)
Lasă-ne și tu un comentariu